RijnWaalpad Festival was een gezellig dagje uit op de fiets

9-7-2019 fietsen, muzikanten, bezoekers en festivaltent

De provincie Gelderland organiseerde op Hemelvaartsdag het RijnWaalpad Festival onder het motto ‘Op de fiets mis je niets!’. Zo'n 1000 fietsers verkenden in een gezellige festivalsfeer de mogelijkheden van de fietsroute en de omgeving tussen Arnhem en Nijmegen. Behendigheidstests, fietsmuzikanten en foodbikes droegen bij aan de gezelligheid.

Halfwegpunt centrum van het Festival

Het Halfwegpunt was het centrum van het festival. In en om de grote festivaltent stonden foodbikes, koffiefietsen, een smoothiebar en een Pipiwagen voor de sanitaire stop. Er was muziek en kinderen kregen een fietsbel voor hun kleurplaat. In de Heel Gelderland Fietst camper was de korte versie van de film ‘Gewoon fietsen’ te zien. Ook op andere plekken aan het RijnWaalpad waren activiteiten te vinden zoals Ome Joop’s Tour in Malburgen, een BMX clinic en show in Rijkerswoerd, de grootste strandstoel van Nederland op Broekakkers en voorrondes van het NK slow biking in Lent.

Prijsuitreiking fotowedstrijd en fietsheldencampagne

Fietsen maakt vrolijk. Dat je er ook nog wat mee kunt verdienen is natuurlijk helemaal leuk. Wethouder Van Baal van gemeente Overbetuwe was verrast door de sfeer en de gezelligheid en sprak de prijswinnaars toe. Zo werd Kay uitgeroepen tot Fietsheld vanwege zijn fantastische plan om een fietsspeurroute te maken. Hij werd beloond met een mooie fiets. Ook de mooie foto van Paul Beier werd beloond met een prijs; een Go-Procamera om al je fietstochtjes mee vast te leggen. 

Kay ontvangt zijn fiets van wethouder Van Baal

Rijnwaalpad meer dan een route naar je werk

Het RijnWaalpad Festival bracht mensen in verleiding om op de fiets te stappen en van de fiets te gaan houden. Deze dag werd duidelijk dat het RijnWaalpad ideaal is om per fiets de streek te verkennen met al zijn natuur, de dorpen, kunst en historie. Het RijnWaalpad verbindt niet alleen de bruggen van Arnhem en Nijmegen: Het verbindt ook mensen die van fietsen houden.

Terug naar nieuwsoverzicht