Doortrappen: veiliger fietsen tot je 100ste!

11-6-2021 4 ouderen weg vallende blad

Fietsen verleer je niet, maar met fietsvaardigheid alleen ben je er niet. Ons gedrag bepaalt of je veilig op je bestemming komt. Met Doortrappen én andere acties zet Linda Oberink zich, namens Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid* (ROV) Oost-Nederland, hiervoor in. 

Doortrappen: veiliger blijven fietsen tot je 100ste!   

De winst op gezondheid door fietsen is groter dan het risico, ook voor ouderen. Toch is het belangrijk dat fietsers zich bewust zijn van vaardigheden die verminderen door het ouder worden. Met kleine aanpassingen kan fietsen comfortabeler en veiliger. Dit is het doel van het programma Doortrappen. We werken hier samen aan met ouderen én het Rijk, gemeenten, de fietsbranche en organisaties in zorg, sport en welzijn.  We delen tips, organiseren activiteiten en trainingen zodat we plezierig én veilig kunnen blijven fietsen.

Kom veilig thuis

Het wordt steeds drukker op het fietspad met fietsen in vele soorten en maten. Fietsers kunnen steeds sneller. Afleiding op de fiets door met name de mobiele telefoon is groot. Allemaal zaken die vragen om bewustwording en aanpassing van gedrag. Het ROV organiseert campagnes, trainingen en pilots om fietsers én hun omgeving bewust te maken van risico’s. En ze biedt oplossingen voor een veilig alternatief.  We doen dit allemaal niet alleen! Samen met ouders, scholen, werkgevers, maatschappelijke organisaties, andere overheden én natuurlijk de fietsers zelf zorgen we voor wat iedereen wil: veilig thuiskomen!

* Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen we de juiste partijen bij elkaar en initiëren we projecten gericht op gedragsbeïnvloeding. Wij streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers. Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel.

Terug naar nieuwsoverzicht