Zaltbommel - 's-Hertogenbosch (F2)

Van
Zaltbommel
Tot
's-Hertogenbosch
Planning
Niet gereed
Uitvoerder
provincie Gelderland
Fietsafstand
15 km
Totale kosten
16,4 miljoen euro

Snelle fietsroute F2 goed alternatief voor de A2

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen samen met de fietsersbond de snelle fietsroute F2, tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Het doel van de snelle fietsroute is om de fietstocht tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch sneller en veiliger te maken. Daarmee wordt het een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op deze korte afstand (15 km) over de A2 rijdt. In het programma A2 Deil - Vught is deze snelle fietsroute opgenomen als een van de maatregelen om het fileprobleem op dat traject aan te pakken.

Comfortabel en veilig op de fiets

De snelle fietsroute krijgt brede fietspaden in een rode kleur, soms afgewisseld met een fietsstraat waarop de auto te gast is. Bij kruisingen met rustige wegen en rotondes in de bebouwde kom krijgen de fietsers voorrang, bij drukke kruisingen met autoverkeer worden tunnels of bruggen aangelegd. Hierdoor kan de fietser lekker doorfietsen.

Van ontwerp naar uitvoering

Het voorlopig ontwerp voor de snelle fietsroute is klaar. In januari/februari 2020 hebben alle partijen de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee ligt het tracé en de financiële bijdrage van de partijen vast. In 2020 starten de drie gemeenten met de uitvoering. In 2022 is de route klaar.

Lees het transcript 

Zaltbommel - 's-Hertogenbosch

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes

Zaltbommel - 's-Hertogenbosch (F2)