Recreëren in dé fietsprovincie van Nederland

11-6-2021 fietser kijkt naar knooppuntenbordje boom berm

Wie aan fietsen denkt, denkt aan Gelderland. De provincie Gelderland is ongeveer 5.116 km2 groot en telt 5.096 km fietsknooppuntennetwerk. Routenetwerken zorgen ervoor dat fietsers kunnen genieten van al het moois dat Gelderland te bieden heeft. Ik ben Suheyla Tunç, werk bij team Toerisme en Recreatie en leg graag uit wat de provincie doet om dé fietsprovincie van Nederland te blijven.

Maak ruimte

Samen met partners hebben we de kwaliteitscriteria voor onze recreatieve routenetwerken bepaald. We kijken steeds naar de behoeften van fietsers: ongehinderd door kunnen fietsen, duidelijke borden en onderweg voldoende mogelijkheden voor een hapje en drankje. Sinds augustus 2020 hebben we met de route- en toerismebureaus afgesproken om in Gelderland overal dezelfde systematiek te gebruiken voor de borden van de routenetwerken.  We zorgen ervoor dat deze recreatieve routes voor iedereen beschikbaar en zoveel mogelijk toegankelijk zijn. 

Provincie beweegt mee

De regio’s dienen hun plannen voor recreatieve routenetwerken bij ons in. De provincie draagt bij aan de bewegwijzering en beleving. Samen kijken we kritisch naar het routenetwerk. Ook om te kijken naar fietsroutenetwerken in gebieden die nu minder worden bezocht.

Kijk verder

We zetten ons in voor waardevol toerisme met aandacht voor natuur, cultuur, erfgoed en mobiliteit. Wilt u hier meer over weten? Kies op het fiescongres voor de sessie Waardevol Toerisme in Gelderland van 14.30 tot 15.00 uur. In deze sessie spreken boswachter Clara Wilken, ondernemer Edwin Bomers en gedeputeerde Peter van ’t Hoog over dit onderwerp. 

Terug naar nieuwsoverzicht