Sport dient vele doelen

11-6-2021 2 fietsers helm sportkleding bomen

Sport verbroedert, verbindt, inspireert, activeert en maakt gezond, kortom essentieel voor het maatschappelijk welbevinden. Daarom vindt provincie Gelderland sport belangrijk en zetten we in op een sterk Gelders sportklimaat.

Beweeg mee

In Gelderland zijn alle variaties van de wielersport te vinden; van fietscross (BMX), mountainbiken (MBT) tot veldrijden en van baanwielrennen tot allerlei wielerkoersen en toertochten. De wielersport is erg populair. Ery Tijink van programma Sport: 'Ik zie dat mensen heel veel plezier aan de wielersport beleven. Fietsen over bospaadjes met je MTB, met een groep genieten op de dijk met de racefiets of gezellig met z’n tweetjes een toertje fietsen. We ontmoeten zo mensen, zijn lekker buiten en het is ook nog eens goed voor ons gestel.

Tegelijk zie ik een sport die zich sterk ontwikkelt, zoals het relatief nieuwe BMX-freestyle, maar ook aan de populariteit van de e-bike die het fietsen voor een hele grote groep (weer) toegankelijk maakt.

Investeren in sport

Om deze ontwikkelingen te kunnen faciliteren investeren we in passende infrastructuur, nieuwe accommodaties zoals pumptracks en mooie routes. Daarnaast investeren we in topsportevenementen en het ontwikkelen van talenten en het verbeteren van fietsvaardigheden. Sport gaat samen met het verbeteren van prestaties, en dat doen we nooit alleen.'

Terug naar nieuwsoverzicht