Nieuwe fietsbrug de Maasover geopend

14-10-2020 brug spandoek langs railing

Zaterdag 26 september 2020 fietsten meer dan 2000 fietsers voor de eerste keer de Maasover over.

De Maasover is klaar

Na ruim een jaar bouwen aan beide zijden van de Maas bij Cuijk en Mook legde bouwcombinatie Zublin-HSM de laatste hand aan de brug. De brug ging 26 september 2020 open voor de eerste fietsers. Onder grote belangstelling fietsten die dag meer dan 2000 fietsers de brug over. De brug is onderdeel van de snelle fietsroute MaasWaalpad. Veel fietsers fietsten dan ook de volledige 12 kilometer tussen Cuijk en Nijmegen. Langs de route deelden we met onze partners lekkernijen en hebbedingetjes uit. Samen met de gemeente Nijmegen, Cuijk, Heumen en Mook en Middelaar, de provincies Brabant en Limburg kijken we terug op een geslaagde opening. Weliswaar zonder gezamenlijk een toast uit te kunnen brengen of openingshandeling vanwege de coronamaatregelen, maar niet minder feestelijk.

Bouw brug vastgelegd op film

Van de bouw van de brug is een film gemaakt die u hier kunt zien. Deze film is een compilatie van de drie films die gedurende de bouw zijn gemaakt. Wilt u het hele bouwproces uitgebreid bekijken dan kunt u op de website van de snelfietsroutesgelderland de drie filmpjes zien.

Automobilisten verleiden om te gaan fietsen

De drie provincies Brabant, Limburg en Gelderland hebben langs drukke provinciewegen borden geplaatst om automobilisten te attenderen op deze mooie nieuwe fietsroute.

Terug naar nieuwsoverzicht