Maasbrug

Van
Galberg
Tot
Middelweg
Planning
Gereed
Uitvoerder
Gemeente Cuijk
Fietsafstand voor
6,5 km
Fietsafstand na
1,16 km

Nieuwe fietsverbinding van Cuijk naar Mook

De fietsbrug ligt naast de spoorbrug over de Maas. De spoorbrug zelf is niet stevig genoeg om een extra gewicht van een fietsstrook te dragen. Het is een brug zonder pijlers in de Maas, zodat het water vrij door kan stromen. Aansluitend is een fietspad gelegd die beide dijken aan weerszijden van de Maas en ook de N271 ongelijkvloers kruist en doorloopt tot Mook en Cuijk.

Start van de bouw

Op 25 juni 2019 ging de bouw officieeel van start. Leerlingen van basisschool ’t Startblok uit Cuijk, en de bestuurders van de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar voerden de starthandeling uit. De brug gaat 26 september 2020 open voor fietsers en voetgangers.

Timelapse van inhijsen nieuwe fietsbrug over de Maas

Zaterdag 16 mei 2020 werd de nieuwe fietsbrug op haar plek gelegd. In een timelapse is te zien hoe dat in zijn werk ging. De nieuwe fietsbrug over de Maas verkort de fietsafstand tussen Cuijk en Nijmegen met 2,5 kilometer. Het is het belangrijkste onderdeel van de snelle fietsroute.

Nieuwe brug heeft nu ook een naam

De nieuwe fietsbrug gaat voortaan De Maasover heten. Uit meer dan 1100 inzendingen koos de jury deze gemakkelijke en vanzelfsprekende naam voor de fietsbrug. In het dagelijks spraakgebruik: "Hoe ga jij dan? Op de fiets en dan bij Mook/Cuijk De Maasover"! 

Fietsbrug MaasWaalpad (deel 1)

Uitgeschreven tekst

Fietsbrug MaasWaalpad (deel 2)


Bekijk de kaart in een apart venster