De Liemers

Van
Zevenaar
Tot
Westervoort
Planning
Gereed
Fietsafstand voor
11.2 km
Fietsafstand na
11 km
Totale kosten
3.2 miljoen Euro

1 nieuw stuk

Op deze route kunt u non-stop alle files voorbijfietsen. De 11 kilometer lange snelle fietsroute is voor een groot deel aangelegd op de al bestaande route langs het spoor. 1 stuk is nieuw. Bij de Methen tot aan de Beerenclauwstraat in Zevenaar is een ontbrekende schakel van 150 meter aangelegd. Nu is er een aaneengesloten route van Arnhem naar Babberich. Het is een vrijliggende fietsverbinding die s'avonds goed verlicht is met de speciaal voor de snelfietsroutes ontworpen lantaarnpalen.

Fietsbrug over Rivierweg

Een belangrijk onderdeel van de route is de fietsbrug over de Rivierweg in Duiven. Deze brug is geheel vernieuwd en is een uitgegroeid tot een vrolijke blikvanger in de omgeving.

Tunnel onder Zuidsingel

Een tunnel onder de Zuidsingel verbetert in de toekomst de verkeersveiligheid op dit drukke kruispunt. het is nog niet bekend wanneer de aanleg start.

Voorrang voor fietsers

Op zoveel mogelijk kruisingen hebben fietsers voorrang, toch zijn er nog een aantal kruisingen waar dit niet zo is. Dit heeft te maken met de nabijheid van verschillende spoorwegovergangen. Het is niet veilig om daar de voorrangssituatie te veranderen.

De Liemers

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes