Dieren - Arnhem

Van
Dieren station
Tot
Arnhem
Planning
Niet gereed
Fietsafstand
17 km
Totale kosten
6.000.000 euro

Veel vertraging

Op dit moment ligt er een redelijke directe fietsverbinding via de voormalige provinciale weg. Deze verbinding heeft nog niet de kwaliteit van een snelle fietsroute. Vooral in het stedelijk gebied van Arnhem en Velp zorgen de vele kruispunten en verkeerslichten voor veel vertraging. Er is veel passerend auto- en busverkeer.

Gezond alternatief

De nieuwe route is een gezond alternatief voor het drukke verkeersknooppunt Velperbroekcircuit en de ingang naar het stedelijke gebied van Arnhem. Ook wordt de campus HAN/Larenstein beter bereikbaar. De snelle fietsroute komt volledig langs het spoor Arnhem - Dieren te liggen. 

Ontbrekende schakel

De snelle fietsroute Arnhem-Dieren gaat onder de A12 door. Deze nog ontbrekende schakel is essentieel voor het welslagen van de route. Door deze nieuwe verbinding wordt de afstand tussen Dieren en Arnhem maar liefst 400 meter korter. Nu gaan veel fietsers via de Velperweg, dat is een flinke helling en minimaal 2 verkeerslichten extra. De beste plek voor de onderdoorgang is gevonden bij de Zuidelijke Parallelweg. In het nieuwsbericht leest u de overwegingen voor deze keuze.

Dieren - Arnhem

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes