Bemmel - Groessen (F15)

Van
Ressen
Tot
Duiven/Zevenaar
Planning
Niet gereed
Uitvoerder
Provincie Gelderland
Fietsafstand voor
21
Fietsafstand na
13
Totale kosten
Circa 4,5 miljoen euro

Snelle fietsroute langs nieuwe A15

Rijk en provincie Gelderland leggen een nieuwe snelweg aan: de doorgetrokken A15 van Ressen naar de A12 bij Duiven en Zevenaar. Hiermee ontstaat een nieuwe verbinding over het Pannerdensch Kanaal. De provincie Gelderland, de gemeenten Lingewaard en Duiven en Rijkswaterstaat bereiden ook de aanleg voor van een fietspad langs deze A15. Zodat ook fietsers kunnen profiteren van deze nieuwe verbinding.

Fietsnetwerk van hoge kwaliteit

De fietsroute verbindt niet alleen beide oevers van het Pannerdensch kanaal, maar ook de bestaande snelle fietsroutes RijnWaalpad (tussen Nijmegen en Arnhem) en De Liemers (tussen Zevenaar en Arnhem).
De nieuwe route langs de A15 kan dus ook gebruikt worden om bijvoorbeeld sneller op de fiets in Nijmegen te komen. Zo ontstaat er een fietsnetwerk van hoge kwaliteit in de regio Arnhem-Nijmegen-Liemers.

Planning en besluitvorming

Rijkswaterstaat houdt bij de uitvoering van de A15-werkzaamheden rekening met de fietsroute. In 2018 lopen de benodigde gemeentelijke procedures. Het ontwerp bestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen bij de gemeente Duiven. Uiterlijk 2024 wordt de snelle fietsroute opgeleverd, gelijktijdig met de doorgetrokken A15. 


F15 Ressen - Duiven/Zevenaar

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes