MaasWaalpad

Van
Cuijk
Tot
Nijmegen (Heijendaal)
Planning
Gereed
Fietsafstand voor
14,4
Fietsafstand na
11,9
Totale kosten
21,9 miljoen euro ( inclusief de kosten voor de brug 12 miljoen)

Livestream van inhijsen nieuwe fietsbrug over de Maas

Zaterdag 16 mei is vanaf 08.00 uur het plaatsen van de fietsbrug live te volgen via de livestream. De werkzaamheden duren tot circa 15.30 uur. De nieuwe fietsbrug is het belangrijkste onderdeel van de snelle fietsroute. Door het aanleggen van deze brug kunnen fietsers rechtstreeks de oversteek maken van Cuijk naar Mook en omgekeerd, zonder om te hoeven fietsen via de A73-brug of per pont de oversteek te maken. Daarnaast biedt deze nieuwe verbinding interessante toeristische kansen voor beide gebieden.

Verbeteringen in de fietsroute

De snelle fietsroute MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: Heyendaal. De fietsroute wordt 2,5 kilometer korter en fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden waar dat kan. Bij Cuijk komt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de nieuw te bouwen fietsbrug over de Maas.

De huidige fietsroute

De huidige fietsverbinding van Cuijk naar Nijmegen loopt via de brug bij de A73 (2,5 kilometer om) of via de pont Cuijk-Mook (1 kilometer omrijden). Automobilisten hebben vanuit het zuiden dagelijks vertraging door files en opstoppingen op de toegangswegen van en naar Nijmegen. Fietsers kunnen niet doorfietsen omdat zij moeten wachten op de pont. Met de nieuwe snelle fietsroute komt er een snelle, directe, hoogwaardige fietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen.

Opening eerste deel van de route

De route aan de oostkant van de Maas is  klaar. Wethouders van de betrokken gemeenten openden 23 februari 2018 dit deel van het MaasWaalpad. De route is klaar vanaf de Scheidingsweg (Nijmegen) tot en met de Middelweg (Molenhoek).

MaasWaalpad

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes