MaasWaalpad

Van
Cuijk
Tot
Nijmegen (Heijendaal)
Planning
Gereed
Fietsafstand voor
14,4
Fietsafstand na
11,9
Totale kosten
21,9 miljoen euro ( inclusief de kosten voor de brug 12 miljoen)

Verbeteringen in de fietsroute

De snelle fietsroute MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: Heyendaal. Door de aanleg van de nieuwe fietsbrug over de Maas wordt de route 2,5 kilometer korter. Fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden waar dat kan. Bij Cuijk ligt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de Maasover, de nieuwe fietsbrug over de Maas.

Opening 26 september 2020

De snelle fietsroute is vanaf 26 september 2020 te verkennen. Om de ingebruikname van de route niet ongemerkt voorbij te laten zijn er die dag tussen 12.00 en 15.00 uur stands waar een lekkernij of een kleine attentie wacht. Er is geen vaste starttijd en iedereen kan starten op een willekeurige plek langs de route. De stands zijn hier te vinden.

De nieuwe fietsroute verleidt tot fietsen

De oorspronkelijke fietsverbinding van Cuijk naar Nijmegen loopt via de brug bij de A73 (2,5 kilometer om) of via de pont Cuijk-Mook (dat kost wachttijd). Automobilisten hebben vanuit het zuiden dagelijks vertraging door files en opstoppingen op de toegangswegen van en naar Nijmegen. Met de nieuwe snelle fietsroute is er nu een snelle, directe, hoogwaardige fietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen die uitnodigt om vaker de fiets te pakken.

MaasWaalpad

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes