MaasWaalpad

Van
Cuijk
Tot
Nijmegen (Heijendaal)
Planning
Gereed
Fietsafstand voor
14,4
Fietsafstand na
11,9
Totale kosten
21,9 miljoen euro ( inclusief de kosten voor de brug 12 miljoen)

Verbeteringen in de fietsroute

De snelle fietsroute MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: Heyendaal. Door de aanleg van een nieuwe fietsbrug over de Maas wordt de route 2,5 kilometer korter. Fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden waar dat kan. Bij Cuijk komt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de nieuw te bouwen fietsbrug over de Maas.

De huidige fietsroute

De huidige fietsverbinding van Cuijk naar Nijmegen loopt via de brug bij de A73 (2,5 kilometer om) of via de pont Cuijk-Mook (1 kilometer omrijden). Automobilisten hebben vanuit het zuiden dagelijks vertraging door files en opstoppingen op de toegangswegen van en naar Nijmegen. Fietsers kunnen niet doorfietsen omdat zij moeten wachten op de pont. Met de nieuwe snelle fietsroute komt er een snelle, directe, hoogwaardige fietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen.

Opening eerste deel van de route

De route aan de oostkant van de Maas is  klaar. Wethouders van de betrokken gemeenten openden 23 februari 2018 dit deel van het MaasWaalpad. De route is klaar vanaf de Scheidingsweg (Nijmegen) tot en met de Middelweg (Molenhoek).

Timelapse van inhijsen nieuwe fietsbrug over de Maas

Zaterdag 16 mei 2020 werd de nieuwe fietsbrug op haar plek gelegd. In een timelapse is te zien hoe dat in zijn werk ging. 

MaasWaalpad

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes