Fietstunnel A15

Planning
Gereed

Twee kilometer korter

Onder de A15 is een fietstunnel aangelegd. Dit is het grootste en meest belangrijke, individuele project van het RijnWaalpad. Met het realiseren van deze ontbrekende schakel is de fietsafstand tussen Arnhem en Nijmegen met maar liefst 2 kilometer verkort.

Schanskorven langs de wanden

De bijna 100 meter lange tunnel is een open bak met daarop brugdekken waar de rijbanen van de A15 op liggen. De tunnel is ontworpen op een mogelijke verbreding van de A15. De wanden in de tunnel staan schuin naar achteren en zijn voorzien van schanskorven. Aan de ingangen van de tunnel vouwen de schanskorven als het ware open zodat er een mooie overgang naar het omliggende landschap van Park Lingezegen ontstaat. In de tunnel ligt een fietspad van 4 meter breed en een trottoir van 2 meter breed. 

Lichtkunstwerk

In de fietstunnel is een lichtkunstwerk gemaakt. Het lichtkunstwerk laat zien dat de tunnel onderdeel is van het RijnWaalpad. Met de herkenbare vorm van het logo zijn schakels gemaakt die langs de wanden en het plafond lopen. In de schakels zitten LED-lampen met verschillende kleuren.

Lichtkunstwerk in tunnel


Bekijk de kaart in een apart venster